Ekonomi

Dolar rekor kırdı, petrol yükseldi! Motorine müthiş zam geliyor

Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve doların tarihinin en yüksek seviyesi olan 21 TL’nin üzerine çıkması akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

MOTOR KALLAVİ ZAMANI

Geçen hafta benzine yapılan 66 sentlik zamdan sonra sırada motorin var. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Motorine gelmesi beklenen 1 lira 42 kuruşluk artışın 7 Haziran Çarşamba günü saat 00:01 itibariyle pompaya yansıması bekleniyor. İstanbul Avrupa yakasında bundan sonraki zammın ardından motorinin litre fiyatı 19,36 TL’den 20,78 TL’ye çıkacak. Motorin, İstanbul Anadolu yakasında 20,72 TL, Ankara’da 21,16 TL ve 21,27 TL’den satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesi ile KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkı üzerinden gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu