Teknoloji

Bizi Bağımlı Yapan Zararlı Besinlerin İçine Ne Koyuyorlar?

Yıllardır televizyon programlarında, kitaplarda, konferanslarda bize anlatılanlar “Şeker, tuz ve yağ vücudumuza zararlıdır” Bilgiler aslında tam olarak düşündüğünüz gibi olmayabilir. Sonuçta bu üç besin insanlığın başlangıcından beri tüketilmektedir.

Günümüzün yemek kurallarında pek çok İşlenmiş gıda eserin varlığının da bu konuyla bir ilgisi olabilir. Nasıl bir teması olduğunu merak ediyorsanız açıklayalım:

Aslında yıllardır bize söylenen bu üç besini işlenmiş halde sunmanın veya satmanın sağlıksız olduğudur.

Örneğin Canan Karatay’ın konuk olduğu program Karşılaştın. Muhtemelen şekerden, tuzdan veya yağdan vazgeçmemiz gerektiği sözünü duymuşsunuzdur. Evet bu besinlerin vücuda aşırı alınması birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Ancak doğru miktarda ve doğru zamanda almak vücudumuz için faydalıdır.

Şekerden özel olarak bahsedecek olursak, onu doğal olarak vücudumuza almak birçok fayda sağlıyor. Ama şunu bir kez daha hatırlatalım. Herşeyin fazlası zararlıdır!  “Peki bunların ne gibi faydaları var?”Faydaları şöyle dediğinizi duyar gibiyiz:

  • Örneğin; Meyveleri doğal şeker olarak tüketebiliriz. Çok fazla vitaminler, mineraller ve antioksidanlarİçerdiği meyveler insan sağlığı açısından vazgeçilmezdir.
  • Sebzeler de doğal şekerHavuç, patates, kabak, pancar gibi şeker oranı yüksek sebzeler, doğru miktarda tüketildiği sürece insana güç ve mutluluk verir.

Yine bu besinleri tüketmeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın çünkü her meyve veya sebzenin alımı kişiden kişiye farklılık gösterir. hizmet boyutuaçısından farklılık gösterebilir. Örneğin gece alınması sağlık açısından pek iyi değildir.

Bu yiyecekleri sanki kıtlık varmış gibi yememizin bir nedeni daha var: Aslında daha önce de kıtlık vardı.

Çöpçülerin Hükümdarı filminden bir sahne

“Bizim zamanımızda kıtlık vardı, her şeye bu kadar kolay ulaşamazdık.”Birçoğumuz şu gibi cümleler kullanıyoruz: kulak aşinalığısahip olmak.

Çok da uzak olmayan geçmişe dönüp baktığımızda her şeyin böyle olduğunu anlıyoruz. kolayca erişilebilir olmaması Ve büyüklerimiz işlerde çeşitlilik olmadığından bu konuda haklıydılar. Geçmişte çantalarla satın alınan bu eserler artık günümüzde gram veya kilogramolarak alınır.

Bu yüzden şeker, tuz ve yağ İçerik içeren gıdalar artık daha çekici ve ulaşılabilir hale geldi. Çünkü bu tür çalışmalar insanların dopamin hormonu salgılamasını sağlıyor. Örneğin; işlenmiş şeker ürünleri,İnsanlara doğal şekerlerden daha tatlı bir tat verir.

Bunun nedeni elbette eserlerin eskisinden daha büyük olması. daha fazla katkı maddesi olmak. İş satıcıları, işlerine olan ilgileri bağımlılığın artması ve talebin artması adına bu yöntemlere başvurabilir. Ama elbette bu satış politikası insan sağlığı açısından hiç etik değil.

Biraz tuzlardan ve yağlardan bahsedelim: Gıda sektörünün öne çıkan pek çok ürününde Çin tuzunun veya trans yağının kullanıldığını duyduk. Tamam, bunlar nedir?

Çin tuzu genel olarak hazır işlenmiş ve paketlenmiş gıdalarda, hamburger çeşitlerinde, cipslerde ve margarinde bulunur. aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyde kullanıldı. Çeşitli işlenmiş gıdalarda bulunmasına rağmen insan vücudu üzerinde kanıtlanmış bir olumsuz etkisi henüz bulunamamıştır.

L-glutamik asit, Vücudumuzda bulunan bir amino asittir ve bu amino asitten Çin tuzu üretilmektedir. Peki neden vücudumuzun kendi kendine ürettiği yiyeceklerden bir şeyler almaya devam ediyoruz?

Günlük hayatımızdan bir örnek verelim: Cips yemeye başladığınızda isteseniz bile duramayacağınızı fark edersiniz, öyle ki bu tuz aynı zamanda lezzet arttırıcı olduğundan daha fazla yeme ihtiyacı hissedersiniz. M. onosodyum glutamatBu da tuz olarak da bilinen Çin tuzunun en değerli etkilerinden biridir.

Trans yağ, doymamış yağ grubu Giriyorlar. Piyasadaki pek çok ürünün arkasında ne kadar trans yağ kullanıldığını üzerlerindeki açıklamalardan mutlaka görmüş olduk. Gıda kesmede bu kadar çok kullanılmasının nedeni ise ucuz ve bozulmadan uzun ömürlüKullanılabilir olması.

Trans yağın oldukça yüksek olduğunu tahmin edebilirsiniz. sağlıksız. Ancak bu kadar çok kullanılmasının sebeplerinden biri de ürünlere tıpkı Çin tuzu gibi bir tat vermesidir. Bu da doğal olarak bağımlılığa yol açıyor.

Konuyu kısaca özetlemek gerekirse: Doğal olarak alınan hemen hemen her ürün, aşırı alınmadığı sürece insan vücuduna zarar vermez. Fakat bu şekil işlenmiş işler,Tüketicilerde bağımlılığa neden olduğu gibi birçok hastalığa da kapı açıyor.

Bir an kendi kendinize düşünün: Pırasa yemeği Onu yedin, sonra da cips yedin. Hangisini daha sonra yemeye devam etmek sizi daha çok cezbeder? Çoğumuz için cevabın cips olacağı açık değil mi?

Kaynaklar: Sağlık Hattı, Zaman, Kablolu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort